fbpx

Groei

Wies: mijn innerlijke reis

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen waardoor je je leven een positieve boost geeft en jij je anders (beter!) gaat voelen!

nieuw!

In mei 2018 besloot ik alles op te zeggen in Nederland en in mijn eentje naar Indonesië te vertrekken. Aangewezen op mijzelf, los van vastigheid of een plan, op zoek naar mijzelf en antwoorden. Ik heb 16 onwijs leerzame, pittige en mooie maanden gehad en die zijn nu tot een einde gekomen. Ik vloog terug naar Nederland met een backpack vol muziekinstrumenten, lessen en inspiratie. Tijd om te reflecteren en mijn verhaal en grootste inzichten hier open te delen in deze blog. Ik hoop jou daarmee te inspireren om te luisteren naar jouw ‘inner voice’, nooit op te geven, te blijven groeien en om te kiezen voor JOU.

Vage klachten
Zolang ik me kan herinneren heb ik last van onverklaarbare lichamelijke klachten. Spanningsklachten, slaapproblemen, angsten, hoofdpijn, depressies, rugpijn, spierspanning in mijn nek en schouders, heesheid. Ik kan een A4’tje vullen met een lijst van verschillende artsen en therapeuten die ik heb bezocht de afgelopen jaren, maar nooit was er echte verbetering in de vage klachten. Ik pushte mezelf om in het ‘normale leven’ mee te draaien. Want dit is hoe het hoort, toch? Niet luisterend naar wat mijn lichaam aan mij fluisterde.

Afgekeurd
Toen ik vervolgens 6 jaar geleden werd geopereerd aan mijn stembanden volgde een lang revalidatieproces. Uiteindelijk moest ik stoppen met het lesgeven aan groep 4 omdat ik spanning en een brandende pijn met praten in mijn keel behield. Ik kwam oververmoeid thuis te zitten. 28 jaar en afgekeurd. Wat nu? Trajecten met logopedisten, loopbaancoaches en het uwv volgden en mijn A4’tje werd weer verder aangevuld. Ik legde mijn hoop op herstel in handen van de behandelaars, en voelde me heel eenzaam in dit proces destijds. Het voelde als falen. Wat was er mis met mij? Waarom kunnen anderen het leven wel bijbenen en ik niet? 

Indonesië: een nieuw hoofdstuk
In mei 2018 besloot ik om het roer om te gooien en naar Indonesië te vertrekken. Op zoek naar antwoorden, levensenergie, geluk en bovenal de connectie met mezelf.

Ontwikkelingswerk heeft mij altijd getrokken. Ik begon dan ook met het werken in Wikrama Putra, een weeshuis in Semarang voor de stichting SKKI en het ondersteunen van bibliotheekjes voor kinderen in Java en Bali. Het was heel fijn om mijn kinderyoga- en onderwijs inspiratie daar te delen, maar ik voelde me uitgeput en was nog steeds heel druk in de weer om anderen te helpen. Was ik immers niet vertrokken om mezelf te helpen en te voelen wat ík nodig had? 

In december 2018 zaten de projecten er op en voelde ik heel sterk dat ik in Bali moest blijven. Niets om me aan vast te houden, de controle langzaam loslaten, geen plan, het was best spannend.

Mijn eerste ervaring met kirtan (het zingen van mantra’s met een groep, de snelste tool van je hoofd naar je hart ♡), was in Changgu, en het was fantastisch. Ik wilde hier meer van. Ik ben mijn gevoel gevolgd en naar Ubud vertrokken. Hier vond ik waar ik naar op zoek was: toffe cursussen, inspiratie en fijne connecties op elke hoek van de straat. Ik ging mee in de flow, los van agenda’s en planningen, en gaf mezelf de toestemming om te doen wat goed voelde, om te luisteren naar mijn lichaam en ruimte te laten voor ‘toevalligheden’ en bijzondere ontmoetingen. Heerlijk! Door mijn gevoel en nieuwsgierigheid te blijven volgen heb ik mezelf in Ubud naast reiki, breathwork en kirtan verdiept in soundhealing en mantra’s. Van de connectie met sound en muziek word ik zo blij! Diverse trainingen volgden en ik mocht mijn docent met zijn soundhealingsessies een aantal maanden assisteren in de Yogabarn in Ubud.

Progressive Mental Alignment
De grootste doorbraak heb ik afgelopen zomer gehad met de PMA- methode. Dit is een effectieve methode voor gedragsverandering, innerlijke rust en vrijheid. Elke gevoelsverandering die we waarnemen in ons lichaam komt door een zintuiglijke waarneming in het nu wat gekoppeld is aan een negatieve gebeurtenis uit het verleden, die we ons niet bewust kunnen herinneren. Door een simpele vraagtechniek kom je bij de antwoorden uit je onderbewuste brein. Fysieke klachten nemen af, energie neemt toe en relaties verbeteren. PMA gaat nog een stap verder dan andere methoden en zorgt ervoor dat je niet terugvalt in oude gedragspatronen. Je gaat terug naar de oorzaak en krijgt inzicht in waar jouw overtuigingen vandaan komen en je geeft je brein de kans vervelende ervaringen uit het verleden nu goed op te slaan. Ik kan deze techniek iedereen aanraden.

Inner voice
Na deze 10 maanden Ubud kan ik oprecht zeggen dat ik mezelf heb (terug)gevonden. De connectie met mijn ‘inner voice’ en passie voor muziek wat mij zoveel energie geeft is terug, en de fysieke klachten nemen steeds meer af. Ik heb op mijn innerlijke reis letterlijk terug mogen kijken naar mijn ‘oude leven’, en gereflecteerd op mijn keuzes en gedrag uit het verleden en herhalende patronen en triggers. 

Dit zijn mijn grootste inzichten:

 • Ik ben verantwoordelijk voor mijn eigen geluk en ik geloof in het zelfhelend vermogen van mijn lichaam.
 • Ik heb leren vertrouwen op de flow van het leven, geen planning geeft ruimte voor wat is.
 • Ik heb altijd een keuze om een situatie aan te passen als die niet goed voelt voor mij.
 • Ik heb ervaren hoe effectief het is als je jezelf leert terug te brengen naar het hier en nu (dit blijft een uitdaging).
 • Ik weet nu dat ik me jarenlang identificeerde met de pijn, ik kon liefde krijgen en in mijn comfortzone blijven door middel van de pijn, maar ik weet nu waar de pijn begonnen is, dat ik de pijn niet ben en deze los mag laten. Het dient me niet meer.
 • Ik weet nu dat ik altijd ‘thuis’ kan komen bij mijzelf. Geluk zit in mij en ik kan hier altijd naar terugkomen, waar ik ook ga.
 • Ik hoef mezelf niet meer te verstoppen en stil te houden, ik mag in het licht gaan staan, meer zichtbaarheid, uit mijn comfortzone steeds weer.
 • Als je je nieuwsgierigheid en gevoel volgt zit je altijd goed.
 • Schrijven en over je gevoelens praten helpt altijd.
 • Wanneer je je kwetsbaar opstelt en open durft te delen til je je connecties en vriendschappen naar een dieper level. Je zult ook merken dat jij niet alleen rondloopt met deze gevoelens.
 • We creëren zelf ons lijden; je mindset speelt een enorm grote rol. Elke tegenslag, uitdaging en ontmoeting is een kans is om te groeien als je de les die erin verscholen ligt wilt zien.
 • Zoek de stilte op en zie het als een uitnodiging om naar het fluisteren van je lichaam te luisteren. De antwoorden zitten in jou.

Ik ben heel dankbaar en trots dat ik deze sprong in het diepe tegen alle angsten in heb genomen. Het heeft me heel veel opgeleverd. Van een afstandje leek het misschien een grote vakantie, maar zo voelde dat voor mij niet. Het was hard werken. Je neemt jezelf en je overtuigingen letterlijk mee op reis. Maar juist hier in Bali ontstond de ruimte en de stilte om zonder afleidingen mijn gedachten en overtuigingen onder de loep te nemen. Hier kon ik op een dieper niveau aan mezelf werken en connecten met mijn inner child. Het was tijd om weggestopte pijn opnieuw te doorvoelen en emoties toe te laten. Wat een opluchting! 

Mocht je je herkennen in mijn verhaal, dan kan ik je maar een advies geven: deel eerlijk hoe je je voelt met je omgeving, je staat er nooit alleen voor en je hebt altijd een keuze. Het vraagt een behoorlijke dosis moed maar de reis naar binnen is het mooiste cadeau wat je jezelf kunt geven! 

Find your inner voice and song ♡
Liefs, Wies

Ik ben er nu klaar voor om mijn inspiratie en unieke soundhealingsessies aan groepen aan te bieden in Nederland en ik zou jou graag zelf de positieve effecten hiervan laten ervaren. Daarnaast wil ik heel graag leerkrachten, ouders en kinderen coachen en inspireren door middel van mindfulness opdrachten/kinderyoga/sound en PMA-coaching. Ik wil hen inzicht geven in hun emoties en gedrag en met behulp van praktische tools laten verbinden en ontspannen. Wil je mijn innerlijke reis verder volgen en/of op de hoogte blijven van al het moois wat ik ga organiseren op het gebied van soundhealing, kirtan, voice circles, kinderyoga en PMA-coaching of zie je kansen voor mooie samenwerkingen of locaties dan hoop ik je te ontmoeten op mijn Instagram of website.

In mei 2018 besloot ik alles op te zeggen in Nederland en in mijn eentje naar Indonesië te vertrekken. Aangewezen op mijzelf, los van vastigheid of een plan, op zoek naar mijzelf en antwoorden. Ik heb 16 onwijs leerzame, pittige en mooie maanden gehad en die zijn nu tot een einde gekomen. Ik vloog terug naar Nederland met een backpack vol muziekinstrumenten, lessen en inspiratie. Tijd om te reflecteren en mijn verhaal en grootste inzichten hier open te delen in deze blog. Ik hoop jou daarmee te inspireren om te luisteren naar jouw ‘inner voice’, nooit op te geven, te blijven groeien en om te kiezen voor JOU.

Vage klachten
Zolang ik me kan herinneren heb ik last van onverklaarbare lichamelijke klachten. Spanningsklachten, slaapproblemen, angsten, hoofdpijn, depressies, rugpijn, spierspanning in mijn nek en schouders, heesheid. Ik kan een A4’tje vullen met een lijst van verschillende artsen en therapeuten die ik heb bezocht de afgelopen jaren, maar nooit was er echte verbetering in de vage klachten. Ik pushte mezelf om in het ‘normale leven’ mee te draaien. Want dit is hoe het hoort, toch? Niet luisterend naar wat mijn lichaam aan mij fluisterde.

Afgekeurd
Toen ik vervolgens 6 jaar geleden werd geopereerd aan mijn stembanden volgde een lang revalidatieproces. Uiteindelijk moest ik stoppen met het lesgeven aan groep 4 omdat ik spanning en een brandende pijn met praten in mijn keel behield. Ik kwam oververmoeid thuis te zitten. 28 jaar en afgekeurd. Wat nu? Trajecten met logopedisten, loopbaancoaches en het uwv volgden en mijn A4’tje werd weer verder aangevuld. Ik legde mijn hoop op herstel in handen van de behandelaars, en voelde me heel eenzaam in dit proces destijds. Het voelde als falen. Wat was er mis met mij? Waarom kunnen anderen het leven wel bijbenen en ik niet? 

Indonesië: een nieuw hoofdstuk
In mei 2018 besloot ik om het roer om te gooien en naar Indonesië te vertrekken. Op zoek naar antwoorden, levensenergie, geluk en bovenal de connectie met mezelf.

Ontwikkelingswerk heeft mij altijd getrokken. Ik begon dan ook met het werken in Wikrama Putra, een weeshuis in Semarang voor de stichting SKKI en het ondersteunen van bibliotheekjes voor kinderen in Java en Bali. Het was heel fijn om mijn kinderyoga- en onderwijs inspiratie daar te delen, maar ik voelde me uitgeput en was nog steeds heel druk in de weer om anderen te helpen. Was ik immers niet vertrokken om mezelf te helpen en te voelen wat ík nodig had? 

In december 2018 zaten de projecten er op en voelde ik heel sterk dat ik in Bali moest blijven. Niets om me aan vast te houden, de controle langzaam loslaten, geen plan, het was best spannend.

Mijn eerste ervaring met kirtan (het zingen van mantra’s met een groep, de snelste tool van je hoofd naar je hart ♡), was in Changgu, en het was fantastisch. Ik wilde hier meer van. Ik ben mijn gevoel gevolgd en naar Ubud vertrokken. Hier vond ik waar ik naar op zoek was: toffe cursussen, inspiratie en fijne connecties op elke hoek van de straat. Ik ging mee in de flow, los van agenda’s en planningen, en gaf mezelf de toestemming om te doen wat goed voelde, om te luisteren naar mijn lichaam en ruimte te laten voor ‘toevalligheden’ en bijzondere ontmoetingen. Heerlijk! Door mijn gevoel en nieuwsgierigheid te blijven volgen heb ik mezelf in Ubud naast reiki, breathwork en kirtan verdiept in soundhealing en mantra’s. Van de connectie met sound en muziek word ik zo blij! Diverse trainingen volgden en ik mocht mijn docent met zijn soundhealingsessies een aantal maanden assisteren in de Yogabarn in Ubud.

Progressive Mental Alignment
De grootste doorbraak heb ik afgelopen zomer gehad met de PMA- methode. Dit is een effectieve methode voor gedragsverandering, innerlijke rust en vrijheid. Elke gevoelsverandering die we waarnemen in ons lichaam komt door een zintuiglijke waarneming in het nu wat gekoppeld is aan een negatieve gebeurtenis uit het verleden, die we ons niet bewust kunnen herinneren. Door een simpele vraagtechniek kom je bij de antwoorden uit je onderbewuste brein. Fysieke klachten nemen af, energie neemt toe en relaties verbeteren. PMA gaat nog een stap verder dan andere methoden en zorgt ervoor dat je niet terugvalt in oude gedragspatronen. Je gaat terug naar de oorzaak en krijgt inzicht in waar jouw overtuigingen vandaan komen en je geeft je brein de kans vervelende ervaringen uit het verleden nu goed op te slaan. Ik kan deze techniek iedereen aanraden.

Inner voice
Na deze 10 maanden Ubud kan ik oprecht zeggen dat ik mezelf heb (terug)gevonden. De connectie met mijn ‘inner voice’ en passie voor muziek wat mij zoveel energie geeft is terug, en de fysieke klachten nemen steeds meer af. Ik heb op mijn innerlijke reis letterlijk terug mogen kijken naar mijn ‘oude leven’, en gereflecteerd op mijn keuzes en gedrag uit het verleden en herhalende patronen en triggers. 

Dit zijn mijn grootste inzichten:

 • Ik ben verantwoordelijk voor mijn eigen geluk en ik geloof in het zelfhelend vermogen van mijn lichaam.
 • Ik heb leren vertrouwen op de flow van het leven, geen planning geeft ruimte voor wat is.
 • Ik heb altijd een keuze om een situatie aan te passen als die niet goed voelt voor mij.
 • Ik heb ervaren hoe effectief het is als je jezelf leert terug te brengen naar het hier en nu (dit blijft een uitdaging).
 • Ik weet nu dat ik me jarenlang identificeerde met de pijn, ik kon liefde krijgen en in mijn comfortzone blijven door middel van de pijn, maar ik weet nu waar de pijn begonnen is, dat ik de pijn niet ben en deze los mag laten. Het dient me niet meer.
 • Ik weet nu dat ik altijd ‘thuis’ kan komen bij mijzelf. Geluk zit in mij en ik kan hier altijd naar terugkomen, waar ik ook ga.
 • Ik hoef mezelf niet meer te verstoppen en stil te houden, ik mag in het licht gaan staan, meer zichtbaarheid, uit mijn comfortzone steeds weer.
 • Als je je nieuwsgierigheid en gevoel volgt zit je altijd goed.
 • Schrijven en over je gevoelens praten helpt altijd.
 • Wanneer je je kwetsbaar opstelt en open durft te delen til je je connecties en vriendschappen naar een dieper level. Je zult ook merken dat jij niet alleen rondloopt met deze gevoelens.
 • We creëren zelf ons lijden; je mindset speelt een enorm grote rol. Elke tegenslag, uitdaging en ontmoeting is een kans is om te groeien als je de les die erin verscholen ligt wilt zien.
 • Zoek de stilte op en zie het als een uitnodiging om naar het fluisteren van je lichaam te luisteren. De antwoorden zitten in jou.

Ik ben heel dankbaar en trots dat ik deze sprong in het diepe tegen alle angsten in heb genomen. Het heeft me heel veel opgeleverd. Van een afstandje leek het misschien een grote vakantie, maar zo voelde dat voor mij niet. Het was hard werken. Je neemt jezelf en je overtuigingen letterlijk mee op reis. Maar juist hier in Bali ontstond de ruimte en de stilte om zonder afleidingen mijn gedachten en overtuigingen onder de loep te nemen. Hier kon ik op een dieper niveau aan mezelf werken en connecten met mijn inner child. Het was tijd om weggestopte pijn opnieuw te doorvoelen en emoties toe te laten. Wat een opluchting! 

Mocht je je herkennen in mijn verhaal, dan kan ik je maar een advies geven: deel eerlijk hoe je je voelt met je omgeving, je staat er nooit alleen voor en je hebt altijd een keuze. Het vraagt een behoorlijke dosis moed maar de reis naar binnen is het mooiste cadeau wat je jezelf kunt geven! 

Find your inner voice and song ♡
Liefs, Wies

Ik ben er nu klaar voor om mijn inspiratie en unieke soundhealingsessies aan groepen aan te bieden in Nederland en ik zou jou graag zelf de positieve effecten hiervan laten ervaren. Daarnaast wil ik heel graag leerkrachten, ouders en kinderen coachen en inspireren door middel van mindfulness opdrachten/kinderyoga/sound en PMA-coaching. Ik wil hen inzicht geven in hun emoties en gedrag en met behulp van praktische tools laten verbinden en ontspannen. Wil je mijn innerlijke reis verder volgen en/of op de hoogte blijven van al het moois wat ik ga organiseren op het gebied van soundhealing, kirtan, voice circles, kinderyoga en PMA-coaching of zie je kansen voor mooie samenwerkingen of locaties dan hoop ik je te ontmoeten op mijn Instagram of website.

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen waardoor je je leven een positieve boost geeft en jij je anders (beter!) gaat voelen!

nieuw!

Ochtendmens, sportgek, lacht graag, houdt van mensen, zichzelf uitdagen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

8 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!