Ik vind het heerlijk om in het weekend de keuken in te duiken en wat lekkers te bakken. Dit keer ging ik voor speculaas muffins met een cashew topping.
Wat heb je nodig voor 8 muffins?
- 100 gram havermeel
- 100 gram amandelmeel
- 100 gram geraspte wortel
- 2 rijpe bananen
- 2 eieren
- 100 gram geweekte dadels
- 1 el koek-en speculaaskruiden
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1 tl vanille-extract
- 1 tl bakpoeder
Voor de cashew cream:
- 150 gram cashewnoten
- 2 el kokosolie
- Scheutje plantaardige melk
Bereidingswijze:
- Week de cashewnoten eerst een paar uurtjes in een kommetje met water voor je de cream gaat maken.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Mix de wortels in de keukenmachine. Voeg hier vervolgens de eieren, dadels en bananen aan toe en mix tot een glad beslag.
- Voeg de koek-en speculaaskruiden, gemberpoeder en vanille-extract toe en roer goed door.
- Meng in een kom havermeel en amandelmeel samen met het bakpoeder.
- Doe dit bij het beslag en roer alles nog een keer goed door.
- Vet een muffin bakblik in met kokosolie en verdeel het beslag over de vormpjes.
- Bak de muffins af in 35 minuten.
- Terwijl de muffins in de oven staan kun je de cashew cream maken! Giet het water van de cashewnoten af. Doe de noten in de keukenmachine en laat een paar minuten mixen tot er een gladde massa ontstaat. Voeg als laatste de kokosolie en plantaardige melk toe. Laat dit mengsel even opstijven in de koelkast.
- Wanneer de muffins afgekoeld zijn besmeer je ze met de cashew cream en kun je heerlijk genieten van een gezonde en voedzame snack!
Ik vind het heerlijk om in het weekend de keuken in te duiken en wat lekkers te bakken. Dit keer ging ik voor speculaas muffins met een cashew topping.
Wat heb je nodig voor 8 muffins?
- 100 gram havermeel
- 100 gram amandelmeel
- 100 gram geraspte wortel
- 2 rijpe bananen
- 2 eieren
- 100 gram geweekte dadels
- 1 el koek-en speculaaskruiden
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1 tl vanille-extract
- 1 tl bakpoeder
Voor de cashew cream:
- 150 gram cashewnoten
- 2 el kokosolie
- Scheutje plantaardige melk
Bereidingswijze:
- Week de cashewnoten eerst een paar uurtjes in een kommetje met water voor je de cream gaat maken.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Mix de wortels in de keukenmachine. Voeg hier vervolgens de eieren, dadels en bananen aan toe en mix tot een glad beslag.
- Voeg de koek-en speculaaskruiden, gemberpoeder en vanille-extract toe en roer goed door.
- Meng in een kom havermeel en amandelmeel samen met het bakpoeder.
- Doe dit bij het beslag en roer alles nog een keer goed door.
- Vet een muffin bakblik in met kokosolie en verdeel het beslag over de vormpjes.
- Bak de muffins af in 35 minuten.
- Terwijl de muffins in de oven staan kun je de cashew cream maken! Giet het water van de cashewnoten af. Doe de noten in de keukenmachine en laat een paar minuten mixen tot er een gladde massa ontstaat. Voeg als laatste de kokosolie en plantaardige melk toe. Laat dit mengsel even opstijven in de koelkast.
- Wanneer de muffins afgekoeld zijn besmeer je ze met de cashew cream en kun je heerlijk genieten van een gezonde en voedzame snack!
+ show Comments
- Hide Comments
add a comment