• Say yes to new adventures

  Mijn hoofd staat vrijwel nooit in de chillmodus. Tot in den treure alles overdenken, twijfelen, piekeren. Veroorzaakt slaaptekorten. Leidt vaak tot doordachte beslissingen, dat dan weer wel. Maar soms… soms laat ik me verleiden tot impulsieve acties. Acties die ik niet van tevoren al helemaal kapot beredeneer, maar die me simpelweg in extase brengen op het moment dat ik ze bedenk.

  31 januari 2016 was zo’n dag dat mijn ratio echt compleet werd overruled door mijn gevoel. Ineens was daar het idee en het liet me niét meer los. De adrenaline kickte in en ik transformeerde in een ongeleid projectiel. Ik schreef me in voor een marathon. En in het kader van ‘geen half werk’ werd het niets minder dan de marathon van NEW YORK! De marathon der marathons, die bekend staat om zijn zware parcours door de vele bruggen, heuvels en stukken vals plat. Last but not least besloot ik mijn naam te verbinden aan Stichting KiKa en ging ik de commitment aan om minimaal €5.750,00 aan sponsorgeld op te halen. Say yes to new adventures.

  And what an adventure it is. In mijn vorige blog beschreef ik mijn bumpy road. Dat het niet allemaal over rozen gaat. Vreselijk veel lieve reacties gekregen naar aanleiding van deze onthullingen. Dat het zo zwaar zou worden had ik niet helemaal ingecalculeerd, maar wat ik van tevoren ook niet had kunnen bedenken is hóéveel mooie dingen dit me zou brengen. Die ene impulsieve actie.

  Sinds mijn inschrijving voor de NYC Marathon ben ik social media intensiever gaan gebruiken. Ik vind het tof om mijn ‘Road to NYC’ te visualiseren. Dit is niet onopgemerkt gebleven! Inmiddels ben ik al een half jaar guest blogger voor Lief voor je Leif. Daarnaast heb ik een eet- en sportdagboek bijgehouden voor Eat.Run.Love. en stond ik in de rubriek ‘Fit & Food met’ van Legally Brunette. Drie verschillende blogs. Drie toffe meiden die mij tegenkwamen op Instagram en ‘iets’ in mij zagen. Wat voelde ik me vereerd. Wat krijg ik veel energie van het bloggen. En wat krijg ik er mooie complimenten over. Voor mij voelt het als een cadeautje dat ik dit mag doen.
  Wat ook onverwacht op mijn pad kwam was de fotoshoot met Iampixels. Deze (sport)fotograaf benaderde mij eveneens via Instagram en heeft ontzettend gave foto’s van me gemaakt, die ik dankbaar heb ingezet om nóg meer bekendheid te geven aan mijn fundraising voor KiKa. Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik gek ben op foto’s en ook dit was dus een kersje op de taart.
  Niet via social media, maar wel voortbordurend op bovenstaande, is het interview en de fotoshoot voor SportCity Magazine. In de rubriek ‘Inspirator’ mocht ik vertellen over mijn voorbereidingen op de grootste sportieve prestatie van mijn leven. Inspirator… “iemand die door zijn optreden, prestaties of ideeën een ander tot eigen creativiteit of tot enthousiaste navolging aanzet”. Hoe mooi zou het zijn als ik dát bereik?!!

  Maar wat me de afgelopen maanden het meest geraakt heeft is het grote aantal sponsors dat mij heeft geholpen om duizenden euro’s in te zamelen voor KiKa. Wauw. Het is niet enkel financiële steun voor KiKa. Je moest eens weten wat dit mentaal met me doet. Ik heb er al heel wat gelukstraantjes om gelaten. Zoveel mensen die met me meeleven, die me lieve berichtjes sturen en me een hart onder de riem steken op momenten dat ik dat nodig heb. Soms komt het uit de meest onverwachte hoeken. Mijn dankbaarheid is gigantisch!
  Maar natuurlijk heb ik niet alleen ‘gewacht’ op donaties! Ik heb verschillende fundraising events georganiseerd om mijn KiKa spaarpot te spekken. Ik heb cheesecakes gebakken en verkocht, ik heb een tombola georganiseerd in de kroeg van mijn vader, ik heb een Paasactie georganiseerd op mijn werk en tot slot heb ik 2 Bootcamp trainingen gegeven. Hiermee heb ik maar liefst € 1.130,- opgehaald! Ik kan nu altijd nog een Cheesecake Café beginnen of ‘Bootcamp Bootje’ oprichten. Ik neem het beide serieus in overweging.

  Ik heb ontdekt waar ik energie van krijg, wat me laat stralen. Ik heb misschien wel verborgen talenten aangeboord. Ik heb nieuwe mensen leren kennen met dezelfde interesses, met dezelfde drive. Ik heb geleerd keuzes te maken, want ‘alles’ is niet altijd haalbaar.

  Het is zoveel meer dan enkel die marathon.

  Liefs,
  Bo

  Steun BO en KiKa! https://www.runforkikamarathon.nl/bo-ermes
  Instagram @bo.ermes

  Bo

  ''Bo, afgelopen kerst 30 geworden, hartje centrum Haarlem samen met 't vriendje, HR Support Officer bij een webhosting bedrijf in Amsterdam, horeca tijgertje. GENIETEN! Vorig jaar eerste triathlon olympische afstand genaild, en voor dit jaar is de NYC Marathon the main goal!''

 • lekker lezen

  2 gedachten over “Say yes to new adventures

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *