fbpx

inspiratiemail

YES! GRAAG!

Boeken

Boekentips | drie

Ik ben
Willemijn

Op de Lief voor je Leif blog kun je uren lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei en zelfontwikkeling in het algemeen. Een plek waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, waar je herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling en groei!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

Er wordt met veel enthousiasme op mijn boeken blogs gereageerd, dus dan ga ik er natuurlijk mee door! Ik heb weer een lijstje gemaakt van mijn eigen boekenlijstje: titels die ik nog wil lezen, of boeken die ik aan het lezen ben of net gelezen heb. Momenteel lees ik van alles door elkaar, en ben ik ook nog bezig in wat boeken van het vorige lijstje. Soms zit ik overduidelijk in een wat ‘zwaardere’ boeken fase, en andere keren vind ik een roman of boek over reizen heerlijk om te lezen. Dus lekker veel afwisseling in deze blog!

Reizen volgens Hannema – Iris Hannema

Iris (reisjournaliste) reist al 10 jaar over de wereld (inmiddels gesetteld met man in de Franse Alpen) en ik kwam haar tegen met een mooi interview in Flow. Ze schreef al meerdere reisboeken, en dit keer vertelt ze in ‘Reizen volgens Hannema’ over de persoonlijke zoektocht naar zichzelf, naar de stilte en de ruimte, en wat het haar heeft opgeleverd, al dat zwerven in die 10 jaar. Ook stelt ze zichzelf rake vragen. Is reizen vluchten? Reist een gelukkig mens? Ik kan niet wachten dit boek te gaan lezen!

Leerschool – Tara Westover

Ik kwam dit boek tegen in de boekhandel en het intrigeerde me. Leerschool is een autobiografisch boek van Tara Westover, die opgroeide in een streng mormoons gezin. Tot haar 17e ging ze niet naar school, maar bleef met haar broers en zussen thuis om mee te werken in het bedrijf van hun vader. Ondanks de schrijnende omstandigheden waarin ze opgroeide, won haar leergierigheid en nieuwsgierigheid het. Tara begon op eigen initiatief met het lezen van boeken, en werd op haar 17e aangenomen op de Universiteit. Inmiddels geeft Tara les op Cambridge. Een verhaal over zelfontplooiing, je losmaken van je familie en het ontdekken van je eigen identiteit.

Earth is hiring – Peta Kelly

Deze boekentip kreeg ik van Caroline, en ben ik ook mega benieuwd naar. Een boek over een positieve impact maken op de wereld, vooral gericht op de millenial generatie. Het stelt bepaalde kwesties aan de kaak waar onze maatschappij van nu vooral om draait: financiële vrijheid creëren, het leven van het leven vanuit onze eigen voorwaarden, het ‘succesvol’ worden…’Earth is hiring’ zet daar een nieuw perspectief tegenover. Dat het niet alleen maar gaat over onszelf, maar juist over hoe we zorgen voor de mensen om ons heen en de aarde, terwijl we onze missie leven.

Liefde geven, liefde ontvangen – John Welwood

Dit boek heb ik net uitgelezen. Het gaat in de kern over de ongezonde (ongelijkwaardige) liefdesrelaties die we vaak hebben en waar dat precies door komt. Maar ook over waarom ‘ontvangen’ zoveel moeite kost, waar pijn en trauma’s vandaan komen en hoe zich dat uit in relaties waardoor relaties vaak op de klippen lopen. John Welwood is psycholoog en psychotherapeut, en combineert het Westerse met het Boeddhisme en de Oosterse wijsheden. Dat geeft verrassende inzichten. Ik vind het zeker een aanrader voor iedereen die meer inzicht in zichzelf wil krijgen, patronen wil doorbreken, en in liefdevolle verbinding wil staan met zichzelf, en vervolgens ook met anderen. Je kunt ‘Liefde geven, liefde ontvangen’ een klein beetje vergelijken met Jan Geurtz zijn boek ‘Verslaafd aan liefde’.  Al werd ik door dit boek net iets meer gegrepen. Misschien omdat er veel voorbeelden uit de praktijk in staan, waardoor het dichtbij komt en makkelijker te begrijpen is. Echt een aanrader!

Zondagskind

Een deels autobiografisch boek van Judith Visser. In Zondagskind word je meegenomen in de belevingswereld van Jasmijn, een meisje dat asperger heeft maar dat tot op latere leeftijd niet weet. Ze groeit op in de jaren tachtig/negentig, een tijd waarin er nog maar weinig bekend is over autisme. Dat maakt haar levensweg een enorm hobbelig pad waarin ze zichzelf en de wereld helemaal ‘opnieuw’ moet gaan ontdekken en begrijpen. Deze aardig dikke pil heb ik binnen drie dagen ademloos uitgelezen. Het boek greep me, het ontroerde me en ik leefde mee met elke letter die ik las. Ik vind Zondagskind voor iedereen een must read. Het verruimt je blik, je voelt meer compassie voor de mensheid, je krijgt een kijkje in het leven van iemand waarvan de hersenen anders werken, en kunt zo beter begrijpen en inzien waarom sommige mensen zich ‘anders’ gedragen. Ik heb Jasmijn in mijn hart gesloten.

Pinnen in Mongolië – Liesbeth Rasker 

Dit boekje (het is een klein formaat) van Liesbeth wilde ik graag aan dit lijstje toevoegen want je weet: ik ben mega enthousiast over een tijdje met jezelf op pad. Dit boek is voor mensen die voor het eerst alleen op reis gaan en géén idee hebben wat ze te wachten staat. Liesbeth bereid je voor: wat neem je mee en wat niet, en voorziet je van eindeloos veel tips. Ze heeft een fijne en grappige schrijfstijl (volg haar maar op insta), dus dit boek kan alleen maar een aanrader zijn. Ook een leuke cadeautip!

Zo, dit was ‘m weer voor nu. Heb jij nog een boekentip, laat je ‘m dan achter in een reactie?

Liefs!

Foto: Unsplash

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ochtendmens, sportgek, houdt van mensen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

7 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!

De inspiratiemail

Verbonden blijven met mij en Lief voor je Leif?

Yes dat wil ik!

En elke twee weken een mail in je inbox met liefdevolle reminders, persoonlijke verhalen, overdenkingen en tips en tools op het gebied van zelfontwikkeling, zelfliefde en het innerlijk kind werk? Je wordt zo ook meteen op de hoogte gehouden van fijne acties, nieuwe cursussen en de challenges die ik regelmatig organiseer!

FREE DOWNLOAD

Put Some Sort of Related Freebie Here

I'm baby farm-to-table sartorial helvetica, migas marfa paleo chambray normcore 8-bit bushwick roof party truffaut banjo actually. YOLO health goth jean shorts.

Wil je verbonden blijven met mij en Lief voor je Leif? Meld je aan voor de tweewekelijkse inspiratiemail!Aanmelden