• Canggu hotspots

  De eerste dagen van m’n Bali trip verbleef ik in Canggu, de nieuwe surf hotspot die Bali rijk is. Het is een plekje in opkomst, maar inmiddels bomvol toeristen. In Canggu verblijf je als je lekker wilt relaxen tijdens je vakantie. Je kunt er goed surfen, aan het strand liggen, yoga’en, én er zitten tientallen healthy hotspots. Dit alles op nog geen 10 minuten afstand, alles gebeurt namelijk op de Batu Bolong. Ik zette mijn favoriete Canggu hotspots voor je op een rijtje!

  Avocado Cafe 

  Avocado cafe was het eerste tentje waar ik de ochtend na het aankomen in Bali ging eten. Eindelijk eindelijk kon ik ontbijten met een smoothiebowl!  Een paar dagen later heb ik hier ook nog genoten van zuurdesem brood met mashed avocado, gepocheerde eitjes en feta en nog een aantal keer een verkoelende smoothie. Zó ontzettend lekker. Je hebt bij deze hotspot heerlijke smoothies, juices, bowls, wafels en vegan taartjes, maar ook genoeg hartige dingen als wraps, omelet en toast. Aanrader!

  Crate

  Mijn tweede hotspot werd Crate. Een soort urban cafe met de kaart op de muur, een goede beat (harde muziek;-), jongens die er (keihard)werken en een fijn dakterras. De prijzen zijn hier ontzettend laag. Voor een smoothiebowl betaal je 50k en dat is omgerekend nog geen 4 euro. Ik dronk hier vaak voor de yoga les een togood4u smoothie, omdat ze heel fijn al om 7 uur ‘s ochtends open gaan. Omdat het zo heet was in Bali kies ik meestal voor fruitige dingen, maar bij Crate zou ik aanraden toch voor hartig te gaan. De gerechten zijn echt een plaatje! Toast met avocado en zalm, een salade met kip en haloumi en heerlijke wraps, dit alles ook voor nog geen 6 euro.

  Organic Cafe

  Ook in dezelfde categorie is Organic Cafe. De mensen die er werken zijn ontzettend aardig en behulpzaam, ze schenken je water met ijsklontjes (much needed!) continue bij en helpen je met alles. Hier at ik een vegan cookie and cream taartje en een dragon fruitbowl. Ook werkte ik er een paar uurtjes want hier doet de airco het pas goed;-). Hun Wifi password is nobaddays, heerlijk positief!

  Betelnut cafe

  Betelnut Cafe, ja wat zal ik daar over zeggen. Er is geen tentje waar ik een slecht woord over heb. Ook hier zijn de ontbijtjes (tot 5 uur ‘s middags) een feestje en is het personeel enorm vriendelijk. Ik at er oa een rice porridge met coconut milk en vers fruit en de chicken avo wrap (omg! bestel die!) en ook de gezonde taartjes zagen er zo lekker uit! Wat me het meeste opvalt aan de Bali hotspots is dat alles gewoon relaxed is. Je kunt er prima met je laptop wat werken, een boek lezen of gewoon voor je uitstaren, er komen ontzettend veel verschillende ‘type’ mensen en iedereen doet gewoon lekker z’n ding. Een fijne sfeer. 

  Little Flinders

  Little Flinders was één van mijn favoriete lunch/diner tentjes. Ze zijn tot ’s avonds laat open en de menu kaart is om te watertanden. In de ochtend at ik er de ‘Canggu love’ bowl, yoghurt gemixt met berries, afgetopt met crunchy granola, nutbutter, aardbeien, geraspte appel en dragonfruit. Lekkerste zoete ontbijtje wat ik daar op had! Later ben ik nog een keer teruggegaan voor dit avocado met poched eggs plaatje;-). Buiten het interieur (love de stoeltjes!) springt de kaart er hier echt uit. Zeker een bezoekje waard dus!

  KOI
  Omdat ik een week in een guesthouse verbleef waar geen eten bij inbegrepen zat, zijn tentjes als KOI een uitkomst. Je kunt hier heel makkelijk je eten meenemen en zelf je verse maaltijd samenstellen. Ze hebben quinoa salades, zoete aardappel, tempeh, lasagne, gegrilde groenten maar vooral veel Indonesian food en je laat gewoon opscheppen wat je lekker lijkt. Dit alles voor tussen de 30.000 en 60.000 roepiah (3/5 euro).

  Ook zeker nog een bezoekje waard:
  Poke poke
  Es Veda
  The machinery

  Liefs!

  Willemijn

  Sinds 6 jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, mensen coachen en in beweging zetten het liefste wat ze doet. Ze droomt ervan om in de toekomst een tijdje in het buitenland te wonen en houdt van stille zondagochtenden, in de natuur zijn, mensen, persoonlijke ontwikkeling, zichzelf in het diepe gooien, Zeeland, boeken verslinden, angsten aangaan, haar dagelijkse rituelen waardoor ze het beste uit zichzelf kan halen, de lente en de herfst, kwetsbaarheid, echte gesprekken, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld.

 • lekker lezen

  4 gedachten over “Canggu hotspots

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *