Deze courgette soep maak ik vaak in het weekend zodat ik doordeweeks een makkelijke en snelle lunch of avondmaaltijd heb. Een simpel recept maar oh zo lekker!
- 1 grote ui
- 3 teentjes knoflook
- 1,5 bouillon blokje
- Zeezout en versgemalen peper
- 4 courgettes
- 1,5 liter water
- Flinke scheut kookroom (of kokosmelk)
- Verhit een pan op het vuur met wat olijfolie.
- Snijd de ui en de knoflook fijn en bak deze samen kort aan.
- Was de courgettes en snijd ze in grove blokjes.
- Voeg de courgette toe aan de pan en bak deze aan.
- Voeg het water samen met het bouillonblokje toe aan de pan.
- Laat de soep voor 20 minuten gaar worden op zacht vuur.
- Giet eventueel een beetje water af als je van wat dikkere soep houdt en pureer vervolgens de soep met de staafmixer.
- Breng op smaak met peper en zout en serveer eventueel met kookroom.
- Tip: ik gebruik als basis voor mijn soepen vaak kokosmelk in plaats van bouillon. Het is ook lekker om wat verse pesto door de soep te doen bij het serveren.
Deze courgette soep maak ik vaak in het weekend zodat ik doordeweeks een makkelijke en snelle lunch of avondmaaltijd heb. Een simpel recept maar oh zo lekker!
- 1 grote ui
- 3 teentjes knoflook
- 1,5 bouillon blokje
- Zeezout en versgemalen peper
- 4 courgettes
- 1,5 liter water
- Flinke scheut kookroom (of kokosmelk)
- Verhit een pan op het vuur met wat olijfolie.
- Snijd de ui en de knoflook fijn en bak deze samen kort aan.
- Was de courgettes en snijd ze in grove blokjes.
- Voeg de courgette toe aan de pan en bak deze aan.
- Voeg het water samen met het bouillonblokje toe aan de pan.
- Laat de soep voor 20 minuten gaar worden op zacht vuur.
- Giet eventueel een beetje water af als je van wat dikkere soep houdt en pureer vervolgens de soep met de staafmixer.
- Breng op smaak met peper en zout en serveer eventueel met kookroom.
- Tip: ik gebruik als basis voor mijn soepen vaak kokosmelk in plaats van bouillon. Het is ook lekker om wat verse pesto door de soep te doen bij het serveren.
+ show Comments
- Hide Comments
add a comment