fbpx

Blogs

Je innerlijke kind helen: is het een keuze?

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Wanneer ik iets vertel over de fijne uitwerkingen van het innerlijk kind werk krijg ik regelmatig reacties als ‘maar je moet eerst wel door een hoop pijn heen’.

En ik snap dit soort reacties hoor.

Ik ben de laatste die zal beweren dat het helen van je gewonde kind een makkelijk proces is.

Maar is er een alternatief?

Ik heb het idee dat veel mensen denken dat het innerlijk kind werk een keuze is.

Kijk ik mijn verleden in de ogen of doe ik het niet?

Maar eigenlijk is het dat niet.

Op een bepaald punt in je leven zul je namelijk vastlopen.

En dat kan op allerlei verschillende manieren en is helemaal afhankelijk van je kindertijd.

Je kunt opgebrand raken, depressief worden, geen grip meer hebben op je emotionele wereld, in je relaties met mensen telkens dezelfde problemen ervaren, afhankelijk zijn geworden van bepaalde verslavende middelen om de pijn draaglijk te houden. Je kunt last hebben van (destructieve) patronen die veel invloed hebben op je gezondheid of je welzijn, lichamelijke klachten krijgen of ziek worden. Je leven kan aanvoelen als een (te) grote chaos waarover je geen controle meer hebt. Je kunt op een punt komen waarop je letterlijk niet meer vooruit kunt, of alles kwijtraken: je baan, je gezin, je relatie, jezelf.

Je kunt niet ‘gewoon door blijven leven’ en daar niet de consequenties van ondervinden.

Dat gaat niet. Kijk maar om je heen in onze maatschappij…

Als je innerlijke kind helen een keuze zou zijn dan zou (bijna) niemand starten.

We vinden pijn allemaal ‘verschrikkelijk’. We zijn het liefst allemaal gewoon gelukkig.

Het is mogelijk om je pijn, je wonden, trauma’s, een hele tijd te ontvluchten. Soms decennia lang. Ja.

Je kunt heel lang doen alsof alles oké is. Een masker dragen. Je gevoelens verdoven. Je verleden negeren.

Je kunt door bepaalde copingstrategieën (verslavingen) je pijn een hele lange tijd de baas blijven.

Maar dit kost je ook altijd wat. Je geluk, je welzijn, je gezondheid, je dromen, relaties. Je leven.

En er komt altijd een punt waarop dit allemaal niet meer werkt. Waarop het leven zegt: stop. Dit gaat zo niet meer.

Dat punt komt voor ons allemaal.

Voor mij kwam dat punt al toen ik begin twintig was.

Ik had geen keuze in die tijd. Ik kon letterlijk niet meer verder. Ik moest wel.

Inmiddels zijn we jaren verder en kan ik heel goed het verschil zien tussen de persoon die ik was voor deze uitnodiging en de persoon die ik nu ben.

Ik was destijds een schim van mezelf.

Ik leefde maar half.

Dat is de consequentie van negeren, onderdrukken en vluchten.

De vraag die je jezelf moet stellen is daarom denk ik niet: ga ik het innerlijk kind werk doen?

Maar wanneer.Foto: Unsplash

Wanneer ik iets vertel over de fijne uitwerkingen van het innerlijk kind werk krijg ik regelmatig reacties als ‘maar je moet eerst wel door een hoop pijn heen’.

En ik snap dit soort reacties hoor.

Ik ben de laatste die zal beweren dat het helen van je gewonde kind een makkelijk proces is.

Maar is er een alternatief?

Ik heb het idee dat veel mensen denken dat het innerlijk kind werk een keuze is.

Kijk ik mijn verleden in de ogen of doe ik het niet?

Maar eigenlijk is het dat niet.

Op een bepaald punt in je leven zul je namelijk vastlopen.

En dat kan op allerlei verschillende manieren en is helemaal afhankelijk van je kindertijd.

Je kunt opgebrand raken, depressief worden, geen grip meer hebben op je emotionele wereld, in je relaties met mensen telkens dezelfde problemen ervaren, afhankelijk zijn geworden van bepaalde verslavende middelen om de pijn draaglijk te houden. Je kunt last hebben van (destructieve) patronen die veel invloed hebben op je gezondheid of je welzijn, lichamelijke klachten krijgen of ziek worden. Je leven kan aanvoelen als een (te) grote chaos waarover je geen controle meer hebt. Je kunt op een punt komen waarop je letterlijk niet meer vooruit kunt, of alles kwijtraken: je baan, je gezin, je relatie, jezelf.

Je kunt niet ‘gewoon door blijven leven’ en daar niet de consequenties van ondervinden.

Dat gaat niet. Kijk maar om je heen in onze maatschappij…

Als je innerlijke kind helen een keuze zou zijn dan zou (bijna) niemand starten.

We vinden pijn allemaal ‘verschrikkelijk’. We zijn het liefst allemaal gewoon gelukkig.

Het is mogelijk om je pijn, je wonden, trauma’s, een hele tijd te ontvluchten. Soms decennia lang. Ja.

Je kunt heel lang doen alsof alles oké is. Een masker dragen. Je gevoelens verdoven. Je verleden negeren.

Je kunt door bepaalde copingstrategieën (verslavingen) je pijn een hele lange tijd de baas blijven.

Maar dit kost je ook altijd wat. Je geluk, je welzijn, je gezondheid, je dromen, relaties. Je leven.

En er komt altijd een punt waarop dit allemaal niet meer werkt. Waarop het leven zegt: stop. Dit gaat zo niet meer.

Dat punt komt voor ons allemaal.

Voor mij kwam dat punt al toen ik begin twintig was.

Ik had geen keuze in die tijd. Ik kon letterlijk niet meer verder. Ik moest wel.

Inmiddels zijn we jaren verder en kan ik heel goed het verschil zien tussen de persoon die ik was voor deze uitnodiging en de persoon die ik nu ben.

Ik was destijds een schim van mezelf.

Ik leefde maar half.

Dat is de consequentie van negeren, onderdrukken en vluchten.

De vraag die je jezelf moet stellen is daarom denk ik niet: ga ik het innerlijk kind werk doen?

Maar wanneer.Foto: Unsplash

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Ochtendmens, sportgek, lacht graag, houdt van mensen, zichzelf uitdagen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

8 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!