fbpx

Blogs

14 redenen waarom het leven met zelfliefde een stuk fijner is

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

In deze blog ga ik je precies vertellen waarom het leven met een gezonde dosis zelfliefde een stuk fijner en leuker is! Zo krijg je meteen een idee hoe je leven eruit ziet wanneer je zelfliefde hebt. Lees je mee?

In je kracht staan, jezelf groot maken en jezelf laten zien!

Het zelfliefde proces is een reis. Een reis waarin je jezelf beter gaat leren kennen, je eigenwaarde ontwikkelt, je je talenten ontdekt, zelfvertrouwen opdoet, spiritueel groeit. In dit proces komt er een punt waarop het niet meer goed voelt om jezelf klein te houden, jezelf te verschuilen en op veilig te spelen. Je kunt niet anders dan jezelf (steeds meer) laten zien. Hier ben ik! En in tegenstelling tot jaren terug voelt dit ontzettend goed! Niet meer constant twijfelen aan jezelf, aan wie je bent, of aan wat je kunt en waar je allemaal toe in staat bent, maar je mooie, unieke en talentvolle zelf laten zien en horen aan de wereld, jezelf aanmoedigen in je groei en ontwikkeling en jezelf ontplooien tot je volle potentieel. Omdat je zoveel in je hebt!

Jezelf alleen het allerbeste gunnen

Omdat je eindelijk hebt ontdekt hoe bijzonder, waardevol en waardig je bent gun je jezelf opeens veel meer dan je voorheen deed. Het voelt niet meer goed om genoegen te nemen met minder, met een mindere baan, een mindere relatie, mindere dromen, minder geluk. Een oké leven is niet meer genoeg. Je gaat vanaf nu alleen voor het (aller)beste! Omdat je dat allerbeste waard bent.

De ruimte innemen die je nodig hebt en je stoppen met verontschuldigen voor van alles

Door je gezonde dosis zelfliefde voel je in alles dat je hier hoort op deze wereld, dat je er helemaal mag zijn, en daar ga je naar handelen! Dit betekent stoppen met de hele dag door sorry zeggen voor je aanwezigheid en met zelfverzekerdheid: mensen om een gunst vragen of vragen of ze rekening met je willen houden, je behoeften communiceren, je grenzen aangeven, aandacht vragen, letterlijk je ruimte innemen.

Je grenzen en behoeften met zelfverzekerdheid communiceren

Je grenzen níet communiceren ligt niet meer in lijn met hoe je je vanbinnen voelt over jezelf. Het is alsof je jezelf in de steek laat. Wanneer je zelfliefde hebt is het onderwerp grenzen daarom steeds minder een issue. Je communiceert met liefde je behoeften omdat jij je behoeften belangrijk vindt. Omdat jij jezelf belangrijk vindt! Daardoor krijg je (vaak) wat je nodig hebt, ervaar je meer rust van binnen en ben je emotioneel stabieler, en verlopen je relaties veel moeitelozer omdat mensen simpelweg weten waar ze aan toe zijn. En dat is prettig!

Keuzes maken vanuit je hart, leven vanuit je intuïtie en inner knowing en daar op durven vertrouwen

Wanneer je zelfliefde ‘hebt’ leef je veelal van binnen naar buiten. Dit betekent dat de relatie met jezelf de kern is van je bestaan. Je bent wanneer je zelfliefde hebt steeds minder bezig met de buitenwereld, met meningen van anderen, met afwegingen maken, met erbij horen, en je durft steeds meer op jezelf en je eigen inner knowing te vertrouwen. Je keert naar binnen wanneer je een belangrijke keuze moet maken, je stippelt je pad uit door te luisteren naar je hart en je innerlijke stem. Hoe langer je onderweg bent in je proces hoe sterker het ‘lijntje’ met jezelf wordt en hoe meer je leven gaat weerspiegelen wie jij in de kern bent.

Je eigen weg kiezen

Omdat je steeds minder bevestiging buiten jezelf nodig hebt en je jezelf steeds beter leert kennen zul je veel meer je eigen weg gaan en durven kiezen. Je geeft jezelf toestemming om te gaan ontdekken wat jíj wilt, wat bij jou past, hoe jij je leven graag ziet, wat jouw waarden zijn en wat jouw visie is voor je leven. Wat de wereld van je wil, of je ouders, of die hokjes waar je zogenaamd in zou moeten passen, je hebt er geen boodschap meer aan. (En dat is zo bevrijdend!)

Gewoon heerlijk jezelf zijn

Wanneer je zelfliefde hebt voelt het steeds beter om gewoon heerlijk jezelf te zijn. Helemaal te zijn zoals je bent. Jezelf te kleden zoals jij dat graag wilt, jezelf te uiten en te laten zien. Van je te laten horen. Zonder je onzeker te voelen of je telkens af te vragen… Je laat je masker (dat je moet beschermen voor afwijzing) steeds vaker zakken omdat je die bescherming niet meer nodig hebt. Jij vindt jezelf namelijk gewoon een leuk mens en dat is genoeg!

Blij zijn met de persoon die je in de spiegel aankijkt

Zelfliefde maakt je niet opeens een perfect mens, niemand is namelijk perfect. Wat er wel verandert is je blik. Deze verzacht wanneer de relatie met jezelf verbetert. Je gaat op een andere manier naar jezelf kijken. Er gaan je andere dingen opvallen. Je focust verandert. Wanneer je jezelf in de spiegel aankijkt valt je niet meteen op wat er niet goed is, wat er beter of mooier zou moeten, maar zie je die leuke sproetjes, die prachtige ogen, die mooie lippen of die gulle lach. Wanneer je gaat werken aan zelfliefde zul je ervaren dat je jezelf kunt gaan zien zoals een ander (iemand die van je houdt) je ziet.

Jezelf gaan pleasen in plaats van de wereld

En die schuldgevoelens wanneer je voor jezelf kiest, die blijven lekker weg! Zelfliefde maakt het een stuk makkelijker om voor jezelf te kiezen en je daar dan vervolgens ook goed over te voelen. Mensen pleasen is niet meer je doel, je hebt de aandacht en bevestiging van anderen niet perse meer nodig om te bestaan. Je hoeft niet door de hele wereld leuk gevonden te worden, je hebt niks nodig van de ander. Hierdoor voel je steeds vaker de vrijheid om keuzes te maken die goed zijn voor JOU!

Innerlijke rust ervaren!

Zelfliefde zorgt voor innerlijke rust. Je bent gegrond in jezelf. Je staat stevig in de wereld. Je hebt niet perse iemand nodig. Je kunt jezelf gelukkig maken, er zijn voor jezelf, jezelf geven wat je nodig hebt. Daardoor voel je je van binnen steeds rustiger worden, ervaar je stabiliteit, een goede vaste basis.

Je goed voelen!

Als mens zijn we de hele dag door op zoek naar manieren om ons (even) goed te voelen. Dit zijn alleen vaak maar kortstondige geluksmomentjes. En dan moet je wéér op zoek, weer iets doen. Zelfliefde betekent duurzaam geluk. Je voelt je het grootste gedeelte van de tijd goed, omdat je die basis in jezelf hebt. Je ervaart innerlijke rust, je staat in je kracht, je vindt jezelf waardevol en een leuk mens, je moedigt jezelf aan, je zorgt goed voor jezelf, je gunt jezelf het goede: dit draagt allemaal bij aan een fijn, prettig en goed gevoel van binnen!

Met liefde voor jezelf zorgen en jezelf geven wat je nodig hebt

Zelfzorg is een heel belangrijk onderdeel van zelfliefde en een van de redenen dat je je zo vaak goed voelt als je eenmaal die liefdevolle relatie met jezelf hebt. Omdat je jezelf op waarde schat en jezelf belangrijk vindt voelt het absoluut niet meer goed om jezelf, je gezondheid en welzijn te verwaarlozen. Om weinig te slapen, de hele dag op social media te zitten, je grenzen over te gaan in bijvoorbeeld je werk, veelal ongezond eten naar binnen te stoppen, en ga zo maar door. In het zelfliefde proces ga je je verdiepen in wat jij nu eigenlijk nodig hebt en daar vervolgens ook steeds vaker naar handelen. Hoeveel slaap je nodig hebt, wat voor beweging je prettig vindt en hoe vaak, welke voeding het beste in je naar boven haalt, welke dagelijkse of wekelijkse gewoonten bijdragen aan je welzijn. Het is ontzettend fijn om jezelf te geven wat je nodig hebt en een lifestyle te hebben die helemaal aansluit bij jouw behoeften. Je herinnert jezelf er zo de hele dag door aan dat jij ertoe doet, dat jij belangrijk bent!

Steeds minder bezig zijn met wat mensen van je vinden

Ook een fijne bijkomstigheid wanneer je eenmaal die zelfliefde basis hebt gecreëerd. Je bent steeds minder bezig met wat mensen van je vinden, je kunt je erbij neerleggen dat niet iedereen het goede in je ziet of je leuk vindt, het lukt je steeds beter om opmerkingen en situaties sneller van je af te laten glijden, je betrekt láng niet alles meer op jezelf. Dit geeft zoveel rust!

Zachter, milder en liefdevoller voor jezelf zijn

Jezelf constant uitputten, de lat steeds hoger leggen, jezelf weinig gunnen en van alles moeten van jezelf, deze oude manier van leven voelt ook totaal niet goed meer wanneer je groeit in zelfliefde. Wanneer je werkt aan zelfliefde zul je merken dat je zachter en milder voor jezelf wordt. Een proces wat op een heel natuurlijke manier verloopt en eigenlijk vanzelf gaat. Je gaat de lat lager leggen, vaker toegeven aan je verlangens, jezelf meer gunnen, het lukt je om zacht en mild voor jezelf te zijn wanneer je bijvoorbeeld faalt of niet aan je eigen verwachtingen kunt voldoen. Jij wordt die liefdevolle, begripvolle en aanmoedigende vriendin voor jezelf die je vaak voor anderen bent!

Deze blog vind je waarschijnlijk ook wel interessant: geen zelfliefde hebben, hoe komt dat?


Foto: Unsplash

In deze blog ga ik je precies vertellen waarom het leven met een gezonde dosis zelfliefde een stuk fijner en leuker is! Zo krijg je meteen een idee hoe je leven eruit ziet wanneer je zelfliefde hebt. Lees je mee?

In je kracht staan, jezelf groot maken en jezelf laten zien!

Het zelfliefde proces is een reis. Een reis waarin je jezelf beter gaat leren kennen, je eigenwaarde ontwikkelt, je je talenten ontdekt, zelfvertrouwen opdoet, spiritueel groeit. In dit proces komt er een punt waarop het niet meer goed voelt om jezelf klein te houden, jezelf te verschuilen en op veilig te spelen. Je kunt niet anders dan jezelf (steeds meer) laten zien. Hier ben ik! En in tegenstelling tot jaren terug voelt dit ontzettend goed! Niet meer constant twijfelen aan jezelf, aan wie je bent, of aan wat je kunt en waar je allemaal toe in staat bent, maar je mooie, unieke en talentvolle zelf laten zien en horen aan de wereld, jezelf aanmoedigen in je groei en ontwikkeling en jezelf ontplooien tot je volle potentieel. Omdat je zoveel in je hebt!

Jezelf alleen het allerbeste gunnen

Omdat je eindelijk hebt ontdekt hoe bijzonder, waardevol en waardig je bent gun je jezelf opeens veel meer dan je voorheen deed. Het voelt niet meer goed om genoegen te nemen met minder, met een mindere baan, een mindere relatie, mindere dromen, minder geluk. Een oké leven is niet meer genoeg. Je gaat vanaf nu alleen voor het (aller)beste! Omdat je dat allerbeste waard bent.

De ruimte innemen die je nodig hebt en je stoppen met verontschuldigen voor van alles

Door je gezonde dosis zelfliefde voel je in alles dat je hier hoort op deze wereld, dat je er helemaal mag zijn, en daar ga je naar handelen! Dit betekent stoppen met de hele dag door sorry zeggen voor je aanwezigheid en met zelfverzekerdheid: mensen om een gunst vragen of vragen of ze rekening met je willen houden, je behoeften communiceren, je grenzen aangeven, aandacht vragen, letterlijk je ruimte innemen.

Je grenzen en behoeften met zelfverzekerdheid communiceren

Je grenzen níet communiceren ligt niet meer in lijn met hoe je je vanbinnen voelt over jezelf. Het is alsof je jezelf in de steek laat. Wanneer je zelfliefde hebt is het onderwerp grenzen daarom steeds minder een issue. Je communiceert met liefde je behoeften omdat jij je behoeften belangrijk vindt. Omdat jij jezelf belangrijk vindt! Daardoor krijg je (vaak) wat je nodig hebt, ervaar je meer rust van binnen en ben je emotioneel stabieler, en verlopen je relaties veel moeitelozer omdat mensen simpelweg weten waar ze aan toe zijn. En dat is prettig!

Keuzes maken vanuit je hart, leven vanuit je intuïtie en inner knowing en daar op durven vertrouwen

Wanneer je zelfliefde ‘hebt’ leef je veelal van binnen naar buiten. Dit betekent dat de relatie met jezelf de kern is van je bestaan. Je bent wanneer je zelfliefde hebt steeds minder bezig met de buitenwereld, met meningen van anderen, met afwegingen maken, met erbij horen, en je durft steeds meer op jezelf en je eigen inner knowing te vertrouwen. Je keert naar binnen wanneer je een belangrijke keuze moet maken, je stippelt je pad uit door te luisteren naar je hart en je innerlijke stem. Hoe langer je onderweg bent in je proces hoe sterker het ‘lijntje’ met jezelf wordt en hoe meer je leven gaat weerspiegelen wie jij in de kern bent.

Je eigen weg kiezen

Omdat je steeds minder bevestiging buiten jezelf nodig hebt en je jezelf steeds beter leert kennen zul je veel meer je eigen weg gaan en durven kiezen. Je geeft jezelf toestemming om te gaan ontdekken wat jíj wilt, wat bij jou past, hoe jij je leven graag ziet, wat jouw waarden zijn en wat jouw visie is voor je leven. Wat de wereld van je wil, of je ouders, of die hokjes waar je zogenaamd in zou moeten passen, je hebt er geen boodschap meer aan. (En dat is zo bevrijdend!)

Gewoon heerlijk jezelf zijn

Wanneer je zelfliefde hebt voelt het steeds beter om gewoon heerlijk jezelf te zijn. Helemaal te zijn zoals je bent. Jezelf te kleden zoals jij dat graag wilt, jezelf te uiten en te laten zien. Van je te laten horen. Zonder je onzeker te voelen of je telkens af te vragen… Je laat je masker (dat je moet beschermen voor afwijzing) steeds vaker zakken omdat je die bescherming niet meer nodig hebt. Jij vindt jezelf namelijk gewoon een leuk mens en dat is genoeg!

Blij zijn met de persoon die je in de spiegel aankijkt

Zelfliefde maakt je niet opeens een perfect mens, niemand is namelijk perfect. Wat er wel verandert is je blik. Deze verzacht wanneer de relatie met jezelf verbetert. Je gaat op een andere manier naar jezelf kijken. Er gaan je andere dingen opvallen. Je focust verandert. Wanneer je jezelf in de spiegel aankijkt valt je niet meteen op wat er niet goed is, wat er beter of mooier zou moeten, maar zie je die leuke sproetjes, die prachtige ogen, die mooie lippen of die gulle lach. Wanneer je gaat werken aan zelfliefde zul je ervaren dat je jezelf kunt gaan zien zoals een ander (iemand die van je houdt) je ziet.

Jezelf gaan pleasen in plaats van de wereld

En die schuldgevoelens wanneer je voor jezelf kiest, die blijven lekker weg! Zelfliefde maakt het een stuk makkelijker om voor jezelf te kiezen en je daar dan vervolgens ook goed over te voelen. Mensen pleasen is niet meer je doel, je hebt de aandacht en bevestiging van anderen niet perse meer nodig om te bestaan. Je hoeft niet door de hele wereld leuk gevonden te worden, je hebt niks nodig van de ander. Hierdoor voel je steeds vaker de vrijheid om keuzes te maken die goed zijn voor JOU!

Innerlijke rust ervaren!

Zelfliefde zorgt voor innerlijke rust. Je bent gegrond in jezelf. Je staat stevig in de wereld. Je hebt niet perse iemand nodig. Je kunt jezelf gelukkig maken, er zijn voor jezelf, jezelf geven wat je nodig hebt. Daardoor voel je je van binnen steeds rustiger worden, ervaar je stabiliteit, een goede vaste basis.

Je goed voelen!

Als mens zijn we de hele dag door op zoek naar manieren om ons (even) goed te voelen. Dit zijn alleen vaak maar kortstondige geluksmomentjes. En dan moet je wéér op zoek, weer iets doen. Zelfliefde betekent duurzaam geluk. Je voelt je het grootste gedeelte van de tijd goed, omdat je die basis in jezelf hebt. Je ervaart innerlijke rust, je staat in je kracht, je vindt jezelf waardevol en een leuk mens, je moedigt jezelf aan, je zorgt goed voor jezelf, je gunt jezelf het goede: dit draagt allemaal bij aan een fijn, prettig en goed gevoel van binnen!

Met liefde voor jezelf zorgen en jezelf geven wat je nodig hebt

Zelfzorg is een heel belangrijk onderdeel van zelfliefde en een van de redenen dat je je zo vaak goed voelt als je eenmaal die liefdevolle relatie met jezelf hebt. Omdat je jezelf op waarde schat en jezelf belangrijk vindt voelt het absoluut niet meer goed om jezelf, je gezondheid en welzijn te verwaarlozen. Om weinig te slapen, de hele dag op social media te zitten, je grenzen over te gaan in bijvoorbeeld je werk, veelal ongezond eten naar binnen te stoppen, en ga zo maar door. In het zelfliefde proces ga je je verdiepen in wat jij nu eigenlijk nodig hebt en daar vervolgens ook steeds vaker naar handelen. Hoeveel slaap je nodig hebt, wat voor beweging je prettig vindt en hoe vaak, welke voeding het beste in je naar boven haalt, welke dagelijkse of wekelijkse gewoonten bijdragen aan je welzijn. Het is ontzettend fijn om jezelf te geven wat je nodig hebt en een lifestyle te hebben die helemaal aansluit bij jouw behoeften. Je herinnert jezelf er zo de hele dag door aan dat jij ertoe doet, dat jij belangrijk bent!

Steeds minder bezig zijn met wat mensen van je vinden

Ook een fijne bijkomstigheid wanneer je eenmaal die zelfliefde basis hebt gecreëerd. Je bent steeds minder bezig met wat mensen van je vinden, je kunt je erbij neerleggen dat niet iedereen het goede in je ziet of je leuk vindt, het lukt je steeds beter om opmerkingen en situaties sneller van je af te laten glijden, je betrekt láng niet alles meer op jezelf. Dit geeft zoveel rust!

Zachter, milder en liefdevoller voor jezelf zijn

Jezelf constant uitputten, de lat steeds hoger leggen, jezelf weinig gunnen en van alles moeten van jezelf, deze oude manier van leven voelt ook totaal niet goed meer wanneer je groeit in zelfliefde. Wanneer je werkt aan zelfliefde zul je merken dat je zachter en milder voor jezelf wordt. Een proces wat op een heel natuurlijke manier verloopt en eigenlijk vanzelf gaat. Je gaat de lat lager leggen, vaker toegeven aan je verlangens, jezelf meer gunnen, het lukt je om zacht en mild voor jezelf te zijn wanneer je bijvoorbeeld faalt of niet aan je eigen verwachtingen kunt voldoen. Jij wordt die liefdevolle, begripvolle en aanmoedigende vriendin voor jezelf die je vaak voor anderen bent!

Deze blog vind je waarschijnlijk ook wel interessant: geen zelfliefde hebben, hoe komt dat?


Foto: Unsplash

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Ochtendmens, sportgek, lacht graag, houdt van mensen, zichzelf uitdagen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

8 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!