Een stamppotje dat je wat mij betreft lekker het hele jaar door kunt eten. Doe ik in ieder geval wel!
- 1 kg zoete aardappelen, geschild en in blokjes
- 2 tl kokosolie/olijfolie
- I blik kikkererwten (450 gram)
- 1 el curry madras kruiden (Jonnie Boer)
- Handje gewelde rozijnen
- 125 gram noten (walnoten, pecannoten en pijnboompitjes)
- 100 gram spinazie
- Optioneel: 100 gram geitenkaas naturel
Bereidingswijze:
- Smelt wat olie in een koekenpan. Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze om met water en voeg dan de kikkererwten samen met de curry madras kruiden toe aan de pan. Bak dit geheel voor 10 minuten tot de kikkererwten een bruin kleurtje hebben.
- Kook ondertussen de zoete aardappelen beetgaar en stamp dan fijn tot een grovere puree.
- Rooster de noten en pitjes aan in een koekenpan.
- Meng de zoete aardappelpuree met de verse spinazie (niet gekookt), voeg de kikkererwten, noten en pitjes en de gewelde rozijnen toe en meng alles door elkaar.
- Eet smakelijk!
Een stamppotje dat je wat mij betreft lekker het hele jaar door kunt eten. Doe ik in ieder geval wel!
- 1 kg zoete aardappelen, geschild en in blokjes
- 2 tl kokosolie/olijfolie
- I blik kikkererwten (450 gram)
- 1 el curry madras kruiden (Jonnie Boer)
- Handje gewelde rozijnen
- 125 gram noten (walnoten, pecannoten en pijnboompitjes)
- 100 gram spinazie
- Optioneel: 100 gram geitenkaas naturel
Bereidingswijze:
- Smelt wat olie in een koekenpan. Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze om met water en voeg dan de kikkererwten samen met de curry madras kruiden toe aan de pan. Bak dit geheel voor 10 minuten tot de kikkererwten een bruin kleurtje hebben.
- Kook ondertussen de zoete aardappelen beetgaar en stamp dan fijn tot een grovere puree.
- Rooster de noten en pitjes aan in een koekenpan.
- Meng de zoete aardappelpuree met de verse spinazie (niet gekookt), voeg de kikkererwten, noten en pitjes en de gewelde rozijnen toe en meng alles door elkaar.
- Eet smakelijk!
+ show Comments
- Hide Comments
add a comment