• Zoete aardappel stamppotje

    Een stamppotje dat je wat mij betreft lekker het hele jaar door kunt eten. Doe ik in ieder geval wel!

    Wat heb je nodig (voor 2/3 personen)?
    • 1 kg zoete aardappelen, geschild en in blokjes
    • 2 tl kokosolie/olijfolie
    • I blik kikkererwten (450 gram)
    • 1 el curry madras kruiden (Jonnie Boer)
    • Handje gewelde rozijnen
    • 125 gram noten (walnoten, pecannoten en pijnboompitjes)
    • 100 gram spinazie
    • Optioneel: 100 gram geitenkaas naturel

    Bereidingswijze:
    1. Smelt wat olie in een koekenpan. Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze om met water en voeg dan de kikkererwten samen met de curry madras kruiden toe aan de pan. Bak dit geheel voor 10 minuten tot de kikkererwten een bruin kleurtje hebben.
    2. Kook ondertussen de zoete aardappelen beetgaar en stamp dan fijn tot een grovere puree.
    3. Rooster de noten en pitjes aan in een koekenpan.
    4. Meng de zoete aardappelpuree met de verse spinazie (niet gekookt), voeg de kikkererwten, noten en pitjes en de gewelde rozijnen toe en meng alles door elkaar.
    5. Eet smakelijk!
    Willemijn

    Sinds 6 jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, mensen coachen en in beweging zetten het liefste wat ze doet. Ze droomt ervan om in de toekomst een tijdje in het buitenland te wonen en houdt van stille zondagochtenden, in de natuur zijn, mensen, persoonlijke ontwikkeling, zichzelf in het diepe gooien, Zeeland, boeken verslinden, angsten aangaan, haar dagelijkse rituelen waardoor ze het beste uit zichzelf kan halen, de lente en de herfst, kwetsbaarheid, echte gesprekken, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld.

  • lekker lezen

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *