fbpx

Blogs

6 zelfliefde rituelen om de dag mee te starten

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

In deze blog deel ik een aantal mooie zelfliefde rituelen om de dag mee te starten. Als je me langer volgt dan weet je dat ik een enorme fan ben van ochtendroutines en rituelen. Waarom? Omdat hoe je je dag start invloed heeft op hoe de rest van je dag gaat verlopen. Daarom is het zó belangrijk om een bepaalde intentie te hebben met de rituelen die je elke ochtend doet. Hoe wil je je voelen? Wat heb je nodig? Wat vind je belangrijk? Hoe kun je ervoor zorgen dat deze dag een fijne, liefdevolle, productieve en mooie dag gaat worden?

Daarom wil ik je naast het lezen van deze blog zeker aanmoedigen je ochtendroutine eens onder de loep te nemen. Wil je aan zelfliefde werken, vraag jezelf dan eens af of je ochtendroutine zelfliefde ademt. Neem je de tijd voor jezelf? Doe je wat voor jou belangrijk is? Speel je zelf een rol in je ochtendroutine, of ben je veelal met het zorgen voor anderen bezig? Bedenk je eens wat voor jou in het meest ideale scenario een fijn ochtendritueel zou zijn. Waar hou je van, waar hecht je waarde aan, wat doe je graag? Schrijf dat eens op, beeld het je eens in, en kijk dan hoe je ervoor kunt gaan zorgen dat dat uitvoerbaar wordt, met wat kleine concessies hier en daar. Ik heb zes zelfliefde rituelen suggesties voor je:

1. Opstaan met een intentie

Je hebt me hier al vaker over horen praten. Het is zo belangrijk om een bepaalde gedachte te hebben achter wat je doet. Sta je op zonder dat je een bepaalde intentie hebt voor de dag, dan leidt het leven jou in plaats van andersom. Intenties zijn belangrijk als je wilt dat je leven een bepaalde richting opgaat, maar zeker ook in het kader van zelfliefde kunnen intenties heel helpend zijn. Bijvoorbeeld: ik wil vandaag zacht en mild naar mezelf zijn, en begrip tonen wanneer ik baal van mezelf. Of: ik wil vandaag opkomen voor mijn eigen welzijn omdat ik dat waard ben. Of: ik focus me vandaag op dat ík me goed voel. Een andere: ik wil vandaag goed naar de grenzen van mijn lichaam luisteren.

2. Breathwork

Je hoeft hier maar vijf minuten eerder voor uit bed, maar de impact zal enorm zijn. Ga na het opstaan op een rustige plek zitten en focus je een aantal minuten op je ademhaling. Maak contact met je lichaam, leg je handen op je buik en voel je in en uitademing. Vraag jezelf daarna; ‘Hoe voel ik me vandaag?’

3. Spiegeloefening

In A guide to self love vind je twee mooie spiegeloefeningen, maar eigenlijk is alles wat je zegt tegen jezelf in de spiegel wat positief is een fijn begin van de dag. Noem eens drie dingen op die je leuk vindt aan je gezicht. Noem vijf kwaliteit van jezelf die ervoor zorgen dat dit een mooie dag gaat worden (je optimisme, je energie, je creativiteit…) Kijk jezelf eens oprecht aan en zeg; ‘Goedemorgen mooi mens, ik hou van je!’

4. Een voedzaam ontbijt

De meeste mensen onderschatten wat gezonde voeding kan doen in de relatie die je hebt met jezelf en je lichaam. Voor mij veranderde het alles. Eten is niet gewoon maar eten, ook met wat je eet geef je weer een boodschap af aan jezelf: ik doe ertoe, ik ben belangrijk, ik verdien het om goed voor mezelf te zorgen, mezelf te voeden, mijn lichaam verdient alleen het beste. En andersom geldt dat natuurlijk ook. Dus: het is zeker belangrijk wat je eet, en dat je daar ‘rustig’ de tijd voor neemt.

5. Beweging

Dat kan zijn: tien minuten wat stretch of yoga oefeningen doen, maar ook een korte wandeling. Aandacht geven aan je lichaam, uit je hoofd in je hart. Denk klein, dit hoeft absoluut geen uren in beslag te nemen, maar op welke manier zou je wat beweging in je ochtendritueel kunnen inpassen? Bedenk je dat alles wat je een goed gevoel geeft zelfliefde is. Dus ook bewegen. En dat je daar dus echt tijd voor mag maken.

6. Jouw moment

Misschien geniet jij er wel intens van om ‘s ochtends rustig op te starten en lekker een kop thee of koffie te drinken. Doe dat dan ook, gun jezelf dat! Maak van dit soort fijne momenten een klein ritueel. Steek er een kaarsje bij aan, lees een stukje in je favoriete boek. Schrijf wat, of zet een muziekje op. Gewoon even alleen jij, me-time, voordat je echt aan je (drukke) dag begint. Dat verdien je.

Mijn vraag aan jou is nu: welke van deze zelfliefde rituelen zou jij het liefste inpassen in je huidige ochtendritueel, en hoe kun je ervoor zorgen dat dit uitvoerbaar is?:)Foto: UnsplashIn A guide to self love duiken we dieper in het creëren van liefdevolle routines, het belang van ochtend en avondroutines, vertel ik je alles over zelfzorg en hoe je dat inpast in je leven, krijg je tips om van rituelen gewoonten te maken. Ik vertel je hier graag meer over het zelfliefde pakket!

In deze blog deel ik een aantal mooie zelfliefde rituelen om de dag mee te starten. Als je me langer volgt dan weet je dat ik een enorme fan ben van ochtendroutines en rituelen. Waarom? Omdat hoe je je dag start invloed heeft op hoe de rest van je dag gaat verlopen. Daarom is het zó belangrijk om een bepaalde intentie te hebben met de rituelen die je elke ochtend doet. Hoe wil je je voelen? Wat heb je nodig? Wat vind je belangrijk? Hoe kun je ervoor zorgen dat deze dag een fijne, liefdevolle, productieve en mooie dag gaat worden?

Daarom wil ik je naast het lezen van deze blog zeker aanmoedigen je ochtendroutine eens onder de loep te nemen. Wil je aan zelfliefde werken, vraag jezelf dan eens af of je ochtendroutine zelfliefde ademt. Neem je de tijd voor jezelf? Doe je wat voor jou belangrijk is? Speel je zelf een rol in je ochtendroutine, of ben je veelal met het zorgen voor anderen bezig? Bedenk je eens wat voor jou in het meest ideale scenario een fijn ochtendritueel zou zijn. Waar hou je van, waar hecht je waarde aan, wat doe je graag? Schrijf dat eens op, beeld het je eens in, en kijk dan hoe je ervoor kunt gaan zorgen dat dat uitvoerbaar wordt, met wat kleine concessies hier en daar. Ik heb zes zelfliefde rituelen suggesties voor je:

1. Opstaan met een intentie

Je hebt me hier al vaker over horen praten. Het is zo belangrijk om een bepaalde gedachte te hebben achter wat je doet. Sta je op zonder dat je een bepaalde intentie hebt voor de dag, dan leidt het leven jou in plaats van andersom. Intenties zijn belangrijk als je wilt dat je leven een bepaalde richting opgaat, maar zeker ook in het kader van zelfliefde kunnen intenties heel helpend zijn. Bijvoorbeeld: ik wil vandaag zacht en mild naar mezelf zijn, en begrip tonen wanneer ik baal van mezelf. Of: ik wil vandaag opkomen voor mijn eigen welzijn omdat ik dat waard ben. Of: ik focus me vandaag op dat ík me goed voel. Een andere: ik wil vandaag goed naar de grenzen van mijn lichaam luisteren.

2. Breathwork

Je hoeft hier maar vijf minuten eerder voor uit bed, maar de impact zal enorm zijn. Ga na het opstaan op een rustige plek zitten en focus je een aantal minuten op je ademhaling. Maak contact met je lichaam, leg je handen op je buik en voel je in en uitademing. Vraag jezelf daarna; ‘Hoe voel ik me vandaag?’

3. Spiegeloefening

In A guide to self love vind je twee mooie spiegeloefeningen, maar eigenlijk is alles wat je zegt tegen jezelf in de spiegel wat positief is een fijn begin van de dag. Noem eens drie dingen op die je leuk vindt aan je gezicht. Noem vijf kwaliteit van jezelf die ervoor zorgen dat dit een mooie dag gaat worden (je optimisme, je energie, je creativiteit…) Kijk jezelf eens oprecht aan en zeg; ‘Goedemorgen mooi mens, ik hou van je!’

4. Een voedzaam ontbijt

De meeste mensen onderschatten wat gezonde voeding kan doen in de relatie die je hebt met jezelf en je lichaam. Voor mij veranderde het alles. Eten is niet gewoon maar eten, ook met wat je eet geef je weer een boodschap af aan jezelf: ik doe ertoe, ik ben belangrijk, ik verdien het om goed voor mezelf te zorgen, mezelf te voeden, mijn lichaam verdient alleen het beste. En andersom geldt dat natuurlijk ook. Dus: het is zeker belangrijk wat je eet, en dat je daar ‘rustig’ de tijd voor neemt.

5. Beweging

Dat kan zijn: tien minuten wat stretch of yoga oefeningen doen, maar ook een korte wandeling. Aandacht geven aan je lichaam, uit je hoofd in je hart. Denk klein, dit hoeft absoluut geen uren in beslag te nemen, maar op welke manier zou je wat beweging in je ochtendritueel kunnen inpassen? Bedenk je dat alles wat je een goed gevoel geeft zelfliefde is. Dus ook bewegen. En dat je daar dus echt tijd voor mag maken.

6. Jouw moment

Misschien geniet jij er wel intens van om ‘s ochtends rustig op te starten en lekker een kop thee of koffie te drinken. Doe dat dan ook, gun jezelf dat! Maak van dit soort fijne momenten een klein ritueel. Steek er een kaarsje bij aan, lees een stukje in je favoriete boek. Schrijf wat, of zet een muziekje op. Gewoon even alleen jij, me-time, voordat je echt aan je (drukke) dag begint. Dat verdien je.

Mijn vraag aan jou is nu: welke van deze zelfliefde rituelen zou jij het liefste inpassen in je huidige ochtendritueel, en hoe kun je ervoor zorgen dat dit uitvoerbaar is?:)Foto: UnsplashIn A guide to self love duiken we dieper in het creëren van liefdevolle routines, het belang van ochtend en avondroutines, vertel ik je alles over zelfzorg en hoe je dat inpast in je leven, krijg je tips om van rituelen gewoonten te maken. Ik vertel je hier graag meer over het zelfliefde pakket!

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Ochtendmens, sportgek, lacht graag, houdt van mensen, zichzelf uitdagen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

8 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!