fbpx

inspiratiemail

YES! GRAAG!

Ik ben
Willemijn

Op de Lief voor je Leif blog kun je uren lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei en zelfontwikkeling in het algemeen. Een plek waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, waar je herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling en groei!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

Emoties guide

Emoties guide

De gids die je aan de hand neemt om een gezonde relatie te ontwikkelen met je emoties zodat je meer rust in jezelf zult ervaren, het leven beter aankunt én echt kunt gaan helen!

Wat zijn emoties eigenlijk precies, waar zijn ze voor en hoe werken ze?


Wat vertellen je emoties je en waarom zijn ze zo belangrijk?


Hoe voel je emoties en hoe ondersteun je jezelf in deze (soms) pijnlijke ervaring?


Veel mensen hebben vroeger simpelweg niet geleerd wat emoties precies zijn en hoe je ermee om kunt gaan. 

Als je als kind alleen gelaten werd in je emoties of niemand je begeleidde voel je je enorm machteloos, onveilig en eenzaam wanneer je overvallen wordt door hevige emoties.

Als gevolg daarvan ben je bang geworden om te voelen en ga je op zoek naar (niet zulke gezonde) manieren om jezelf door deze intense ervaringen heen te helpen. 

Patronen die je waarschijnlijk als volwassene nu nog steeds hebt. 

Vluchten voor emoties, jezelf druk houden, verdoven of afleiden zijn op de lange termijn geen gezonde strategieën.


– Het is enorm uitputtend om jezelf altijd maar af te moeten leiden of te moeten vluchten wanneer je (hevige) gevoelens ervaart die je liever niet wilt hebben. Je moet altijd een stap vooruit denken en leeft zo nooit echt in het nu. Sterker nog: je leeft niet echt. Je bent aan het overleven.

– Niet verwerkte emoties worden opgeslagen in je brein en in je lichaam. Deze emoties zorgen op de lange termijn voor chronische stress. Langdurige stress heeft een ontzettende negatieve impact en kan zorgen voor allerlei gezondheidsissues (moodswings, woede uitbarstingen, hoofdpijn, slaapproblemen, depressie, problemen met je spijsvertering, hartziekten).

– Veel van deze strategieën hebben op de lange termijn ook weer negatieve invloed, op je gezondheid en welzijn, je geluk, op je relaties, op je doelen en dromen. Niet willen voelen kost je altijd wel iets.

Daarbij kun je nooit echt helen wanneer je niet durft te voelen.

Maar wat dan?

Patronen doorbreken en jezelf gezonde manieren gaan aanleren om met emotionele reacties om te gaan, voelen als kracht gaan gebruiken en je emoties als wegwijzers gaan zien!

De emoties guide helpt je met handige tools, stappenplannen, kleine tips en rituelen op weg in dit proces!

De emoties guide is voor jou…


* Als je niet goed weet hoe je op de ‘juiste’ manier voelt en emoties doorvoelt
en behoefte hebt aan tools en handvatten om dit te leren

* Als je merkt dat je bang bent om te voelen en dit patroon je in de weg
staat in je helingsproces

* Als je graag meer wilt leren over je emoties en een gezonde relatie
met je emoties wilt ontwikkelen zodat je het voelen als kracht kunt gaan gebruiken in je leven

inhoud van de gids (38 pag.)

Hier ga je over lezen en dit ga je leren!

*Wat emoties zijn

*Welke verschillende emoties er zijn

*Waarom emoties belangrijk/waardevol zijn

*Wat emoties je vertellen

*Waarom het belangrijk is dat je op een gezonde manier met je emoties omgaat

*Waarom je voelen lastig vindt en uit de weg gaat en welke overtuigingen/patronen daar achter schuilgaan

*Hoe en op welke manieren je zelf je eigen lijden in stand kunt houden 

*Hoe je weer in contact kunt komen met je lichaam/het voelen

*Hoe je om kunt gaan met (hevige) emoties, jezelf kunt ondersteunen en door zulke momenten/periodes heen kunt helpen


tools

*Emoties invulsheet: een sheet met journal vragen/tools die je uit kunt printen en kunt gebruiken op momenten dat je (hevige of pijnlijke) emoties ervaart. De sheet geeft je handvatten en houvast, helpt je om je verantwoordelijkheid te nemen, gedachten om te denken, inzichten te krijgen

*Emoties lijst: een lijst met de talloze verschillende emoties die er zijn die je kunt gaan gebruiken om je emoties te gaan leren kennen en benoemen

Ga je actief met de gids aan de slag dan zul je…


» Meer rust en stabiliteit in jezelf ervaren! Doordat je je emoties aandacht geeft en doorvoelt in plaats van ze negeert zul je merken dat je gedurende de dag minder snel op en neer gaat in hevige emoties (je spontane ‘uitbarstingen’ worden minder en ook je triggers worden milder) en dat je meer rust zult ervaren in jezelf

» Veerkracht ontwikkelen! Je emoties doorvoelen betekent kiezen voor de moeilijke weg. Je gaat het leven vanuit je kracht tegemoet en je neemt je verantwoordelijkheid. De veerkracht die hierdoor ontstaat zal ook zeker doorwerken op andere gebieden in je leven. Je zult steeds meer voelen en ervaren dat je alles aankunt en dat je tot veel meer in staat bent dan je denkt!

» Progressie maken in je helingsproces! Als je niet bereid bent om te voelen (of simpelweg niet goed weet hoe je moet voelen) kun je ook niet helen. De tools in deze guide zorgen ervoor dat je precies weet hoe je hevige emoties doorvoelt zodat je daadwerkelijk kunt gaan helen

» De ‘fijne en prettige’ emoties dieper voelen! Wanneer je je niet boos, verdrietig, woedend, gefrustreerd, eenzaam, gekwetst, wilt voelen en die emoties wegdrukt of negeert betekent dit dat ook de zogenaamd fijne en prettige emoties afgezwakt worden. Je gaat dan wat meer gevoelloos door het leven. Door alle emoties te verwelkomen en te doorvoelen zul je merken dat je vreugde, blijheid, liefde, trots, kalmte, geluk, veel dieper kunt gaan voelen en dat is een heel fijne bijkomstigheid!

» Jezelf kunnen ondersteunen en verzorgen wanneer het leven uitdagend is en je door pijnlijke emoties heen gaat. Wanneer je aan de slag gaat met deze gids weet je precies hoe je er voor jezelf kunt zijn wanneer je het moeilijk hebt en hoe je de (soms) pijnlijke ervaring wat dragelijker kunt maken

» Weer meer kunnen gaan leven! Aan het begin van deze pagina heb je al kunnen lezen dat wanneer je bang bent voor het voelen en het voelen veelal uit de weg gaat je constant de overleefmodus staat. Je moet altijd een stap vooruit denken en jezelf de hele dag door druk houden. Dit is zo uitputtend! Wanneer je een gezonde relatie met je emoties gaat ontwikkelen hoef je niet meer constant op de vlucht of je hele dag vol te plannen. Je kunt meer zijn, en daardoor meer écht gaan leven

‘‘De emoties guide helpt me. Ik heb er veel inzichten uit gehaald en de stappen zijn goed toe te passen. Ik ben er erg blij mee!”

 – EMILY

‘‘In zelfhulpboeken en artikelen krijg je vaak veel uitleg, maar daar stopt het. Je ploegt je dan door alle informatie heen en krijgt het advies om ‘van jezelf te gaan houden’, of ‘te gaan leren voelen’, ‘uit je hoofd te komen’. En dat was het. En dat is nou juist zo geweldig aan jouw werk: korte bondige uitleg. Helder. Herkenbaar. En dan aan de slag. Jij biedt die tools wel.’’

 – SANDRA

ruim 200 mensen gingen je voor!

JA! Geef me de tools om te leren voelen en een gezonde relatie met mijn emoties te ontwikkelen!

 

20,-

*De emoties guide is een digitale gids die je na betaling meteen in je mailbox ontvangt!

De inspiratiemail

Verbonden blijven met mij en Lief voor je Leif?

Yes dat wil ik!

En elke twee weken een mail in je inbox met liefdevolle reminders, persoonlijke verhalen, overdenkingen en tips en tools op het gebied van zelfontwikkeling, zelfliefde en het innerlijk kind werk? Je wordt zo ook meteen op de hoogte gehouden van fijne acties, nieuwe cursussen en de challenges die ik regelmatig organiseer!

FREE DOWNLOAD

Put Some Sort of Related Freebie Here

I'm baby farm-to-table sartorial helvetica, migas marfa paleo chambray normcore 8-bit bushwick roof party truffaut banjo actually. YOLO health goth jean shorts.

Wil je verbonden blijven met mij en Lief voor je Leif? Meld je aan voor de tweewekelijkse inspiratiemail!Aanmelden